site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • Codin Codin (1963)
  Dramă, Aventură
  În 1900 la Comorovca, mahala rău famată a Brăilei, micul Adrian Zografi îl cunoaşte pe Codin, o matahala care a înspăimântat întreg cartierul după ce a făcut puscărie, dar căruia epidemia de holera îi va revela forţa morală.
 • Comoara din Vadul Vechi Comoara din Vadul Vechi (1964)
  Dramă, Istoric
  Sinopsis 
  Dramă socială cu dezvoltări spre fabulos și fatast, derulată în mediul rural al anilor de secetă 1945 – 1947: într-un sat sărac din Moldova înfometată, unde obsesia delirantă de înavuțire a personajului central, gesturile sale inumane, declanșează reacția comunității, care îl alungă. Filmul este un lung flash-back. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Cerul începe la etajul III Cerul începe la etajul III (1967)
  Dramă
  Sinopsis
  Revenit după 20 de ani în orașul unde era socotit, din greșeală, decedat într-o acțiune a rezistenței antifasciste, eroul dezvăluie (flash-back) unei femei ce-și trăise tinerețea traumatizată de moartea suspectă a tatălui ei – executat de o patrulă care îl consideră hoț – adevărul știut numai de el: medic fiind, acesta se aventurase în timpul alarmei aeriene pentru a aduce instrumentarul chirurgical necesar la o naștere. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Columna Columna (1968)
  Dramă, Aventură, Istoric
  Sinopsis
  Superproducție istorică: piesa de căpătâi a epopeii cinematografice naționale cu acțiunea plasată în timpul și după cel de-al doilea război daco-roman (106 – 114), în teritoriul unde se cristalizează relații noi între învingători și învinși, între câștigătorii bătăliilor și supraviețuitorii populației băștinașe, între cei care răzbună vechile înfrângeri și cei care caută reconcilierea pentru a stăvili năvălirile barbare. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Căldura Căldura (1969)
  Dramă, Aventură
   
  Sinopsis
  Sergiu, Laura şi Smache, trei absolventi de liceu, îşi fac planuri de viitor.
  Sergiu şi Laura se plac, dar din cauza opoziţiei părinţilor fetei şi a faptului că Sergiu pleacă în armată,Laura se va mărita cu altcineva. După câţiva ani, cei trei se întâlnesc din nou. Sergiu este în pragul absolvirii unei facultati iar Laura, acum divorţată, este profesoară de pian.

  Film inspirat din nuvela "Întunericul şi profesoara de pian" de Horia Pătraşcu.
 • Conspiraţia Conspiraţia (1972)
  Acţiune, Poliţist, Istoric
  Acest prim film deschide calea unei trilogii, realizat de M. Marcus, din care va face parte împreună cu Departe de Tipperary și Capcana, care urmăresc pe parcursul anilor 1946 – 1948 confruntarea dintre Siguranță, Securitate, comuniști, pe de o parte, și polițiști, legionari, agenți străini, pe de altă parte. În aprilie 1972 filmul era deja intrat în producție, regizorul estimând, într-un interviu, terminarea filmărilor în vara aceluiași an.(Bujor T. Rîpeanu – Filmat în România)
 • Capcana Capcana (1974)
  Dramă, Aventură
  Sinopsis
  Film de acțiune, cu apăsată tentă politică și propagandistică. 1948. Un sat izolat de munte. O bandă de legionari care se împotrivesc noului regim, coboară în sat pentru aprovizionare. Nimeni nu le poate sta în cale. Maiorul Roman e trimis să restabilească ordinea în zonă. Dar trebuie să se lupte şi cu mentalităţile localnicilor. Iar legionarii atacă din nou.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie