site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • Milionar pentru o zi Milionar pentru o zi (1924)
  Sinopsis
  Comedie de situații în jurul unei moșteniri pe care eroul filmului, un pictor sărac – burlac convins – nu o va putea obține decât căsătorindu-se. - Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Manasse Manasse (1925)
  Dramă, Istoric
  Sinopsis
  Dramă pe tema intoleranței religioase în mediul evreiesc ortodox într-un oraș moldovenesc de provincie și a schimbării de mentalitate pe care o aduc noile generații. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro).
 • Maiorul Mura Maiorul Mura (1928)
  Aventură, Comedie
  Sinopsis
  Comedie de situații, ecranizare după livretul operetei ”Moștenitorii veseli” de Winterberg, pe care Paul Gusti o transpusese în variantă românească. Singura prestație regizorală a avocatului și scriitorului Ion Timuș, care este și principalul finanțator al filmului, este dominată de prezența lui Jean Georgescu ca scenarist și protagonist, chiar dacă acesta din urmă nu a revendicat niciodată aceste constribuții. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Mitrea Cocor Mitrea Cocor (1952)
  Dramă, Istoric
  Sinopsis
  Dramă socială, film realizat după toate schemele propagandistice ale timpului, pus sub autoritatea literară a lui M. Sadoveanu (romanul omonim), cu acțiunea plasată în perioada imediat anterioară celui de-al doilea război mondial, în timpul războiului și imediat după terminarea acestuia: fostul argat boieresc Mitrea Cocor revine, după experiența războiului și prizonieratului în U.R.S.S., în satul natal Malul Surpat, punându-se în fruntea obștii care realizează reforma agrară din 1945. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Mândrie Mândrie (1956)
  Dramă
  Sinopsis
  Andrei, un tânar inginer venit de la o specializare din U.R.S.S., doreşte să aplice nişte inovaţii tehnologice la combinatul siderurgic unde lucrează. Liviu, şeful sau ierarhic, se opune. Acesta este fratele logodnicei sale, fapt ce ameninţă legătura dintre cei doi tineri.
 • Meandre Meandre (1967)
  Dramă, Aventură
  Sinopsis
  Dramă psihologică, având ca eroi trei intelectuali aflați într-un moment de criză interioară, în care valori morale, precum originalitatea și îndrăzneala, libertatea de creație și nonconformismul se văd copleșite de înfrângerea asumată și de conformism. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Mihai Viteazul Mihai Viteazul (1971)
  Sinopsis
  Film istoric în două părți intitulate ”Călugăreni” (I) și ”Unirea” (II), evocând principalele momente ale domniei lui Mihai Viteazul (1593 – 1601): fuga la Constantinopol și negocierea tronului Țării Românești cu Sultanul; refuzul de a plăti tribut turcilor și omorârea celor veniți să-l încaseze; atacurile de hărțuială împotriva raialelor de la Dunăre; încercarea de a încheia o alianță cu voievodul Ardealului; încoronarea de la Alba Iulia ca domn al celor trei țări românești; bătălia de la Mirăslău; trădarea generalului Basta; refugierea la Praga și ajutorul cerut împăratului Rudolf; revenirea în țară; bătălia de la Gorăslău; uciderea lui Mihai. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie