site în construcție
  1. Nume film începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Bastard Bastard (1913)
    Filmul a fost o ecranizare a piesei "Copil din flori" de Henri Bataille, aflata in repertoriul trupei de teatru condusa de Marioara Voiculescu.
    Filmarile s-au realizat in 1913 la teatrul Liric din Bucuresti. Filmul s-a pierdut.
  • Bing-Bang Bing-Bang (1935)
    Comedie, Muzical

    Sinopsis:
    Comedie dulce-amară despre doi șomeri bucureșteni care în final câștigă la loterie lozul cel mare. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)

  • Bulevardul 'Fluiera Vântu' Bulevardul 'Fluiera Vântu' (1950)
    Comedie, Aventură
     Sinopsis
    Satiră politică care demască, în contextul unipartitismului comunist și al alegerilor proprii sistemului, farsa aranjamentelor electorale “burghezo-moșierești” din perioada antebelică, într-un mic orășel de provincie. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
  • Blanca Blanca (1955)
    Aventură, Dramă
    Scurtmetraj
    Adaptare după "Făt frumos din tei" și Povestea Teiului" de Mihai Eminescu.
  • Bădăranii Bădăranii (1960)
    Comedie, Aventură

    Sinopsis
    Acțiunea filmului se petrece în Veneția de la mijlocul secolului al XVIII-lea. Negustorul Lunardo Cròzzola (Alexandru Giugaru) își anunță soția Margherita (Cella Dima) și fiica Lucietta (Sanda Toma) că a invitat în acea seară la masă trei oameni „dintr-o bucată” cu soțiile lor. El intenționează cu acea ocazie să-și logodească fiica din prima căsătorie cu Filippetto (Radu Beligan), fiul negustorului Maurizio dalle Strope (Marcel Anghelescu), cu condiţia ca cei doi tineri să nu se cunoască până în ziua nunţii. Soţiile celor doi află însă de plan şi îi ajută pe tineri să se cunoască.

    Adaptare cinematografică a spectacolului "Bădăranii" de la "Teatrul Național din București", piesă a dramaturgului italian Carlo Goldoni.
  • Băieții noștri Băieții noștri (1960)
    Comedie, Aventură
    Sinopsis
    Comedie lirică, “de producție”, cu temă sportivă; morală în favoarea sportului de amatori, opus vedetismului și parazitismului la care duce ignorarea îndemului comunist “Primii în sport, primii în producție!”. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
  • Balul de sâmbătă seara Balul de sâmbătă seara (1967)
    Comedie
    Sinopsis
    Papa (Sebastian Papaiani) un tânar vesel, plin de farmec, aflat mereu în căutarea „iubirii perfecte”. Îşi ascunde timiditatea sub o mantie subţire de şmecherie. Şofer pe camioneta unui şantier, cunoaşte multe fete frumoase. Dintre ele... două îi cad cu tronc: o blondă suavă (Ana Szles) şi o brunetă pasională (Mariela Petrescu). Junele cuceritor trebuie să aleagă pe una dintre ele. Printr-o farsă, le supune pe „cosânzene” unui test de devotament. Inventează un accident în care e victimă şi asteaptă reacţia fetelor. Soseşte de la spital cu trenul şi, în gară... nimeni, ca în vechiul proverb: „Cine aleargă după doi iepuri, nu prinde niciunul!
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie