-
Ghinionul (1913)
Comedie
Scurtmetraj.
Comedie cinematografică cu elemente burleşti într-un act.
Rică Ghinion, funcţionar la minister se întoarce seara acasă şi se culcă, după ce şi-a potrivit deşteptătorul. Dar dimineaţa acesta sună zadarnic: Rică doarme buştean şi nu-l aude. Când se trezeşte, îşi dă seama că a întârziat la servici, vrea să se îmbrace în grabă, dar totul îi iese pe dos. Săpunul cade pe jos, ligheanul se varsă, pantalonul s-a rupt, îl schimbă, însă pe al doilea i se varsă cafeaua adusă de servitoare, pe al treilea l-a pus pe dos şi trebuie să-l schimbe, dar când se apleacă după butonul de la guler, se rupe în spate şi al patrulea. În acelaşi timp, ceasul marchează trecerea vremii şi omul urlă "Ghinion! Ghinion!"...
-
Ginere fără voie (1927)
Lache trece printr-o serie de aventuri, fiindcă era silit să-şi schimbe fără voie hainele , de mai multe ori.
Surpins în timp ce face curte unei servitoare-de amantul acesteia (vardistul din colţ), se îmbracă mai întâi în servitor, iar mai apoi, ca să poată fugi, în hainele vardistului. Apoi nimereşte în curtea unei case, unde dă peste un costum elegant, în care se îmbracă spre a scapa de vardist. În casa respectivă era aşteptat un doctor, pretendent la mâna fetei stăpânului, şi astfel Lache este luat drept “ginere fără voie”.
-
Goguță la ștrand (1929)
Comedie, Aventură
Scurtmetraj.
-
Gogulică cheferist (1930)
Comedie
Sinopsis
Comedie burlescă despre un șomer și aventurile acestuia în periferia industrială a Bucureștiului.
La A.N.F se păstrează o copie de lucru de 331 m.
-
Golgota (1966)
Dramă, Istoric
Sinopsis
Dramă socială în România anului 1929: în confruntarea cu patronii și cu jandarmii, șase femei, văduvele minerilor uciși în greva de la Lupeni, reclamă dreptul lor la pensia de urmași și mai ales afirmă dreptul lor la demnitate. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
-
Gioconda fără surâs (1968)
Dramă, Romantic
Sinopsis
Trei foști prieteni, o femeie și doi bărbați care au iubit-o, toți trei cu un statut social bine consolidat, dobândit prin muncă, se regăsesc după 10 ani de la despărțire, fiecare ducând cu sine frământările interioare și eșecul în planul realizării umane – dragoste, aspirații intime, visuri neîmplinite. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
-
Gloria nu cântă (1977)
Comedie, Muzical, Aventură
Sinopsis
Partiturile muzical-coregrafice sunt intercalate în trama subțire a unui apropiat concurs TV, care urmează să aibă loc într-un orășel de provincie cuprins de febra evenimentului. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)
’’Intre... citeste tot
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt 20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.
Manager proiect: Valentin Partenie