site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • Cortul Cortul (1998)
  Dramă
  Bogdan-Cristian Drăgan a transpus pe ecran un scenariu de Horia Pătrașcu, Cortul. Prin acest scenariu, Horia Pătrașcu a intenționat, neîndoios, o replică la scenariul său din urmă cu trei decenii, pentru filmul lui Lucian Pintilie Reconstituirea. Ca și acolo, personajele (și însuși „cortul” care adăpostește acțiunea) sunt investite cu sensuri simbolice: de pe o stradă laterală – unde niște lucrători, în jurul unui cazan cu smoală care dă în clocot, încearcă să dea de urma unor defecțiuni la o conductă – sunt evocate, întâi ca un ecou îndepărtat, apoi cu efect direct asupra personajelor tramei, evenimentele din decembrie ’89. Acțiunea se petrece pe parcursul zilei de 21 decembrie 1989, în curtea unei ambasade (a Republicii...Bruthasso).-Călin Căliman
 • Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (2006)
  Dramă
  Sinopsis
  București, 1989. Eva, fratele ei mai mic Lalalilu şi părinții lor locuiesc într-un cartier mărginaș al capitalei. Lalilu are 7 ani şi o adoră pe Eva. Ea are 17 ani şi este pentru prima dată îndrăgostită. Viața Evei se schimbă însă în ziua în care ea și Alexandru sparg în școală, din greșeală, bustul lui Ceaușescu. Sunt prinși și li se cere să își facă autocritica în fața adunării şcolare. Obligat de tatăl său, Alexandru se umilește și scapă. Eva refuză, este exmatriculată și transferată la o școală profesională de la periferia orașului. Îl părăsește pe Alexandru si, împreună cu Andrei, pune la cale un plan să fugă din România. Vor să treacă Dunărea înot. Martor al plecării celor doi, Lalilu ia decizia vieții lui.
 • California Dreamin' (Nesfârșit) California Dreamin' (Nesfârșit) (2007)
  Comedie, Dramă, Aventură
  Sinoipsis
  1999, în timpul războiului din Iugoslavia. Într-o mică aşezare românească, Doiaru, un şef de gară şi în acelaşi timp baron local, opreşte un tren NATO cu echipament militar păzit de soldaţi americani, care traversează România fără acte de transport, dar având aprobarea verbală a guvernului român. Sosirea americanilor scoate din amorţeală mica aşezare, care ţine să le dovedească musafirilor proverbiala ospitalitate românească.
 • Cocoșul decapitat (Der geköpfte Hahn) Cocoșul decapitat (Der geköpfte Hahn) (2008)
  Dramă, Istoric
  Sinopsis
  Povestea a patru adolescenti a caror maturizare este legata de destinul comunitatii sasesti din Ardeal in anii celui de-al doilea razboi mondial.
 • CRULIC – Drumul spre dincolo CRULIC – Drumul spre dincolo (2011)
  Animaţie, Documentar
  Animaţie:  Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragoș Ștefan, Roxana Bențu, Tuliu Oltean
  Narator: Vlad Ivanov

  "Crulic - Drumul spre dincolo" spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ţinut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla în capitala Poloniei, şi abandonat de toată lumea până la moartea survenită în urma grevei foamei. Ministrul de Externe al României la vremea respectivă, Adrian Cioroianu, şi-a prezentat demisia, în timp ce, în Polonia, trei doctori sunt încă judecaţi pentru moartea lui Crulic. Filmul povesteşte însă drama cu un umor proaspăt care te face să râzi şi să plângi în acelaşi timp.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie