-
Trădător fără voie (1913)
Aventură, Dramă
Sinopsis:
Scheciuri menite să agrementeze un spectacol teatral, ”în genul spectacolelor date de Nick Winter, două acte cinematografice și două teatru”, pe ”un subiect la ordinea zilei – o trădare”. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
Filmul a rulat şi cu alte nume: Crimele hipnotismului”, ”Trădători de patrie”
Premiera: 20 martie 1913, Cinema Clasic.
Filmul s-a pierdut.
-
Titi Mihăilescu contra Carpentier (1924)
Aventură, Muzical, Documentar
Scurtmetraj. Scheci filmat pentru completarea programului de revistă prezentat de trupa Titi Mihăilescu la cinema Doamnei.
În film este posibil să fi fost utilizate şi secvenţe din filmul matchului Carpentier- Dempsey, care a rulat pe ecranele din Bucureşti cu puţin înainte.
-
Trenul fantomă (1933)
Comedie, Fantastic
Sinopsis
Comedie fantastică, de factură cumva polițistă, mai mult dramatic expresionistă, cu acțiunea plasată în S.U.A. într-o gară de frontieră, prin care contrabandiștii de alcool vor să tranziteze o garnitură feroviară în chip de misterios ”tren fatomă”. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
-
Tren de plăcere (1958)
Film mediu - metraj, pentru televizune adaptare după mai multe schițe de I.L Caragiale de către scenaristul Mircea Ștefănescu. Filmat în studiourile Televizunii Române din strada Moliere. Tren de plăcere este un mixt între teatrul de televiziune și filmul de televiziune. Are o distruibuție de excepție și momente originale. Îl putem considera un tribut adus filmului lui Jean Georgescu O Noapte Furtunoasă.
-
Telegrame (1960)
Comedie, Istoric
Sinopsis
Comedie de moravuri, a cărei acțiune se desfășoară într-un orășel din Moldova la sfârșitul secolului al XIX-lea în preajma alegerilor și la București, în înalte cercuri ale puterii, unde “evenimentele politice” grotești, aflate prin telegrame, declanșează alerta generală și adoptarea măsurilor ce duc la împăcarea părților. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
-
Trei strigăte pe Bistrița (1962)
Documentar, Dramă
Film-documentar despre construirea barajului din Bicaz, realizat de Sahia-Film.
-
Tudor (1963)
Dramă, Istoric, Aventură
Sinopsis
Dramă istorică, cu acțiunea la începutul secolului al XIX-lea. Prezentat sub sloganul publicitar “primul film istoric românesc pe ecran lat”, filmul dezvoltă teme și elemente din poemul (1953) și piesa de teatru (1955) consacrate de Mihnea Gheorghiu aceluiași personaj, conducătorul revoluției de la 1821, slugerul Tudor Vladimirescu, dramă încheiată cu uciderea acestuia. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
’’Intre... citeste tot
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt 20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.
Manager proiect: Valentin Partenie