site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • Trădător fără voie Trădător fără voie (1913)
  Aventură, Dramă
  Sinopsis: 
  Scheciuri menite să agrementeze un spectacol teatral, ”în genul spectacolelor date de Nick Winter, două acte cinematografice și două teatru”, pe ”un subiect la ordinea zilei – o trădare”. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)

  Filmul a rulat şi cu alte nume: Crimele hipnotismului”, ”Trădători de patrie”
  Premiera: 20 martie 1913, Cinema Clasic.
  Filmul s-a pierdut.
 • Titi Mihăilescu contra Carpentier Titi Mihăilescu contra Carpentier (1924)
  Aventură, Muzical, Documentar
  Scurtmetraj. Scheci filmat pentru completarea programului de revistă prezentat de trupa Titi Mihăilescu la cinema Doamnei.
  În film este posibil să fi fost utilizate şi secvenţe din filmul matchului Carpentier- Dempsey, care a rulat pe ecranele din Bucureşti cu puţin înainte.
 • Trenul fantomă Trenul fantomă (1933)
  Comedie, Fantastic
  Sinopsis
  Comedie fantastică, de factură cumva polițistă, mai mult dramatic expresionistă, cu acțiunea plasată în S.U.A. într-o gară de frontieră, prin care contrabandiștii de alcool vor să tranziteze o garnitură feroviară în chip de misterios ”tren fatomă”. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Telegrame Telegrame (1960)
  Comedie, Istoric
  Sinopsis
  Comedie de moravuri, a cărei acțiune se desfășoară într-un orășel din Moldova la sfârșitul secolului al XIX-lea în preajma alegerilor și la București, în înalte cercuri ale puterii, unde “evenimentele politice” grotești, aflate prin telegrame, declanșează alerta generală și adoptarea măsurilor ce duc la împăcarea părților. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Trei strigăte pe Bistrița Trei strigăte pe Bistrița (1962)
  Documentar, Dramă
  Film-documentar despre construirea barajului din Bicaz, realizat de Sahia-Film.
 • Tudor Tudor (1963)
  Dramă, Istoric, Aventură
  Sinopsis
  Dramă istorică, cu acțiunea la începutul secolului al XIX-lea. Prezentat sub sloganul publicitar “primul film istoric românesc pe ecran lat”, filmul dezvoltă teme și elemente din poemul (1953) și piesa de teatru (1955) consacrate de Mihnea Gheorghiu aceluiași personaj, conducătorul revoluției de la 1821, slugerul Tudor Vladimirescu, dramă încheiată cu uciderea acestuia. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Titanic Vals Titanic Vals (1965)
  Comedie
  Sinopsis
  Comedie de moravuri electorale (și nu numai!) din lumea burgheză a unui oraș de provincie din Muntenia anilor ’30.Viața lui Spirache, funcționar al primăriei din Câmpulung, familist pașnic, e răscolită de lupta electorală. Împins de familie în lupta politică, el le declară alegătorilor că nu poate face nimic pentru ei. Seduși de sinceritatea candidatului, electorii îl ung deputat. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 897)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie