-
Secretul cifrului (1963)
Poliţist, Dramă
Sinopsis
Mașinațiunile și crimele spionilor germani, care vor să intre în posesia cifrului utilizat de comandamentul român, sunt dejucate de bravii luptători ai contraspionajului nostru, preveniți de aliații sovietici că în structurile de comandă s-a infiltrat un agent nazist. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
-
Serbările galante (1965)
Comedie, Război
Povestea filmului are loc undeva și cândva în secolul al XVIII-lea Europa. Armata mareșalului de Allenberg este învinsă de către trupele Prințului Beaulieu și se retrage în cetatea sa.
Coproducție franco-română, film dublat și în limba română, regizat de René Clair.
-
Săptămîna nebunilor (1971)
Aventură, Istoric
Sinopsis
Film de aventuri pe fundal istoric – secolul al XIX-lea. Continuarea filmului ”Zestrea domniței Ralu”, partea finală a trilogiei avându-l ca erou pe haiducul Anghel Șaptecai. Aventuri în Valahia, legate de dobândirea bijuteriilor fostului domnitor Hangerli, vânate de Vodă Caragea pentru fiica sa, Ralu, de interpușii acestora, cât și de haiduci, care, în final, își adjudecă comoara, lăsând în mâna celorlalți bijuteriile false; căpetenia haiducilor se pregătește să intre în oastea lui Tudor Vladimirescu. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)
-
Săgeata căpitanului Ion (1972)
Dramă, Istoric
Filmul intră în producție cu titlul ”Legenda Valahă”, cu acțiunea plasată în timpul domniei lui Vlad Țepeș. Ulterior îşi schimbă denumirea în "Săgeata căpitanului Ion".
-
Stejar, extremă urgență (1974)
Dramă, Istoric
Sinopsis:
Film ocazional, ”dedicat celei de a XXX-a aniversări a insurecției naționale armate antihitleriste”. În vara anului 1944, comitetul militar insurecțional, care acționează sub îndrumarea P.C.R., dejoacă planul secret Margareta II al Statului Major german privind modul de intervenție în cazul ieșirii României din război, obține informații asupra documentelor secrete aflate în Legația germană la București și comandă înfruntarea directă cu o coloană de tancuri germane ce forțează intrarea în Capitală. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)
-
Stop-cadru la masă (1980)
Dramă, Romantic
Sinopsis
Film de dragoste, cu elemente preluate din romanul ”Plexul solar” de Ștefan Iureș: dramă psihologică realistă despre imposibilitatea realizării fericirii într-un climat plat și conformist. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)
-
Scopul și mijloacele (1983)
Dramă, Aventură
Sinopsis:
Descoperind nişte nereguli la procesul de producție, Mihai, tânărul absolvent de liceu, intră în conflict cu tatăl lui adoptiv, directorul uzinei în care se angajase.
’’Intre... citeste tot
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt 20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.
Manager proiect: Valentin Partenie