site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • Vânător de dolari (Dollarcsibesz) Vânător de dolari (Dollarcsibesz) (1922)
  Comedie, muzical
  Scurtmetraj- scheci.
  Film realizat după o idee de Ladislau bardos. Prezentat la Arad la 26 iunie 1922, cinema "Apollo".
  Filmul s-a pierdut.
 • Țigăncușa de la iatac Țigăncușa de la iatac (1923)
  Aventură, Comedie, Dramă
  La baza filmului a stat nuvela cu titlu omonim de Radu Rosetti, scenarizată de Victor Beldiman. Intriga era țesută pe povestea de dragoste dintre un boier și o fată de țigan, acțiunea fiind plasată la mijlocul veacului al XIX-lea și aducând în prim-plan moravuri și obiceiuri ale  boierilior români de pe la 1850, viața grea a țiganilor pe moșiile acestora. Față de sursa literară, filmul introduce înspre final câteva peripeții spectaculoase, în pregătirea happy-end-ului, inexistent în nuvela de inspirație.- Călin Căliman
 • Milionar pentru o zi Milionar pentru o zi (1924)
  Sinopsis
  Comedie de situații în jurul unei moșteniri pe care eroul filmului, un pictor sărac – burlac convins – nu o va putea obține decât căsătorindu-se. - Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Păcat Păcat (1924)
  Dramă
  Sinopsis
  Dramă rurală, ecranizare după nuvela lui I. L. Caragiale cu mutarea accentelor din zona psihologicului în cea a melodramei, cu revelații, patimi și violență, conducând implacabil către deznodământ: incest și patricid. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Peripețiile călătoriei lui Rigadin de la Paris la București Peripețiile călătoriei lui Rigadin de la Paris la București (1924)
  Comedie
  Scurtmetraj, lungime 450 metri.
  Filmul a fost turnat pentru a servi ca introducere la scheciul jucat de Prince Rigadin, alături de Constantin Tănase pe scena  Teatrului Cărăbuș şi cuprindea cel puţin trei episoade: plecarea de la Paris, peripeţiile pe drum şi sosirea la Bucureşti, până la intrarea în scenă.
 • Titi Mihăilescu contra Carpentier Titi Mihăilescu contra Carpentier (1924)
  Aventură, Muzical, Documentar
  Scurtmetraj. Scheci filmat pentru completarea programului de revistă prezentat de trupa Titi Mihăilescu la cinema Doamnei.
  În film este posibil să fi fost utilizate şi secvenţe din filmul matchului Carpentier- Dempsey, care a rulat pe ecranele din Bucureşti cu puţin înainte.
 • Datorie și sacrificiu Datorie și sacrificiu (1925)
  Documentar, Istoric, Aventură
  Sinopsis:
  Melodramă de război cu personaje din lumea satului românesc: doi tineri țărani, rivali în dragoste, duc cu ei pe front această cruntă rivalitate; înving tăria de caracter și patriotismul. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie