site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • Visul lui Tănase Visul lui Tănase (1932)
  Comedie, Aventură

  Sinopsis:

  Comedie bufă cu elemente revuistice: vis despre peripețiile cinematografice ale vedetei teatrului românesc de revistă, Constantin Tănase, invitat la Berlin pentru a juca într-un film german. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)

 • Visul unei nopți de iarnă Visul unei nopți de iarnă (1946)
  Comedie, Romantic
  Sinopsis:
  Comedie lirică cu elemente melodramatice și final fericit despre dragostea platonică a unei tinere vânzătoare de magazin de bijuterii pentru un scriitor la modă. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Viața învinge Viața învinge (1951)
  Dramă, Aventură
  Sinopsis
  Dramă politică pe tema “luptei pentru o știință legată de practică, pusă în slujba construirii socialismului, liberă de influența ideologiei imperialiste”, puternic marcată de cultul luptei de clasă în epoca războiului rece. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Vizită Vizită (1952)
  Comedie
  Scurtmetraj.
  Filmul este realizat cu prilejul centenarului nașterii lui Ion Luca Caragiale și e prezentat în premieră împreună cu scurtmetrajele “Lanțul slăbiciunilor” și “Arendașul român”, însoțite de reluarea lungmetrajului “O noapte furtunoasă”, al aceluiași regizor. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Vultur 101 Vultur 101 (1957)
  Dramă, Aventură
  Sinopsis
  Dramă sentimentală cu elemente de film de aventuri și de spionaj. Orgoliosul pilot care sfidează regulile militare riscă să-și distrugă cariera și familia hazardându-se pe drumul periculos al adulterului, devenind astfel vulnerabil și față de agenții străini veniți să-i fure secretele profesionale. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Viața nu iartă Viața nu iartă (1959)
  Dramă, Istoric, Aventură
  Sinopsis
  Film de război, dramă psihologică. Film al rememorării interogative și elegiace în linia inovațiilor “Noului val” francez, dar și prin reabilitarea flash-back-urilor tradiționale cu deschidere istorico – filozofică. Eroul tânăr intelectual rănit mortal pe frontul celui de-al doilea război mondial își evocă, în trepte sucesive, trecutul propriu și pe cel al tatălui său (până în perioada anterioară primului război mondial), încercând să răspundă unor întrebări fundamentale privind rațiunea războiului și a pregătirilor de război, în general. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)
 • Valurile Dunării Valurile Dunării (1960)
  Dramă, Istoric
  Sinopsis
  Film neobaladesc închipuind un moment din rezistența antifascistă locală, cu acțiunea plasată în august 1944 pe un șlep încărcat cu arme și muniții, navigând pe Dunărea minată. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, Vol. I, 2004, Ed. Fundației Pro)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie