site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • Rămășagul Rămășagul (1985)
  Aventură, Animaţie
  Sinopsis
  Adaptare a basmului „Punguța cu doi bani” de Ion Creangă.
  Într-un târg are loc un bâlci la care participă și un circ ambulant. Printre cei care se plimbă pe acolo sunt și doi tâlhari păguboși și un muzicant, care s-a îndrăgostit de fata unui aruncător de cuțite fioros.


  În lucrarea „Istoria filmului românesc (1897-2017)”, criticul Călin Căliman afirma că filmul Rămășagul este de fapt un amestec al mai multor basme, în care Gopo schimbă sensul personajelor: zâna cea bună este soția zmeului și se plimbă cu velocipedul, invincibilul Făt Frumos se află mereu în situații perdante, zmeul fumează trabuc pe care și-l aprinde cu bricheta etc. „Gopo, cu fantezia-i nemăsurată, ne lasă să înțelegem că noua sa poveste vine din toate poveștile lumii, amestecate într-un ghem multicolor, apelează la personaje din alte basme, răsturnându-le sensul [... ], mizează pe un «punct de atracție» foarte solid, muzica lui Marius Țeicu, veselă, plăcută, cu iz de șlagăr [...] Gopo se joacă frumos, îl dotează pe zmeu cu trabuc și brichetă, zâna cea bună se plimbă cu velocipedul [...]”
 • Război în bucătărie Război în bucătărie (2001)
  Dramă
  Sinopsis
  Un soldat român dezertează în timpul conflictului din martie ´90 de la Târgu Mureş. Se ascunde la un canton unde începe o poveste de dragoste cu fata cantonierului , împotriva adversităţii cantonierului maghiar. Conflictul din stradă se muă în bucătărie.
 • Raport despre starea națiunii Raport despre starea națiunii (2004)
  Dramă
  Titlul este împrumutat din titlul unei emisiuni TV din film, „Raport despre starea națiunii”, ai cărei protagoniști, doi tineri reporteri, Horațiu și Cerasela (interpretați de Emil Hoștină și Irina Dinescu, aceasta din urmă, fiica reputatului poet,  la ora unui convingător debut), sunt și personajele centrale ale narațiunii cinematografice. Primul plan narativ se axează, din mers, pe o temă foarte „la ordinea zilei” (în zilele de turnare ale filmului, și nu numai), este vorba despre tragedia traficului de copii sau, de la un moment dat, a traficului cu organe de copii. Cei doi reporteri încearcă să descifreze un caz medical controversat, petrecut cu mai mulți ani în urmă.-Călin Căliman
 • Restul e tăcere Restul e tăcere (2007)
  Istoric, Dramă, Aventură
  Este un film istoric care rememorează realizarea filmului Independența României (1912), şi povestea regizorului Grigore Brezeanu şi a producătorului Leon Popescu.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie