site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • Pădurea pierdută Pădurea pierdută (1972)
  Dramă, Război
  Sinopsis 
  Simion (Patrichi) a dezertat din armată și, ascuns în pădure, își poartă un război personal cu nemții. Exasperați, aceștia percheziționează casa fratelui său Pavel (Ciobanu) care își vede, cuminte, de gospodărie, cu atât mai mult cu cât vrea să se însoare cu Lia. Dar fata e împușcată de nemți și Pavel piere și el încercând s-o răzbune. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 686)
 • Proprietarii Proprietarii (1974)
  Dramă
  Sinopsis
  Dramă ”de producție”. În centrul acțiunii se află raportările false prezentate organelor superioare de control de către conducerea unei uzine, care se asigurase în prealabil de protecția unui înalt activist. Falsurile sunt conjugate cu blocarea inițiativelor unui tânăr inginer, care propune înlocuirea excavatoarelor mecanice cu altele hidraulice. Eroul se bate pentru ideile sale și reușește să le impună atunci când însuși primul secretar al Comitetului județean de partid intervine, determinând dezvăluirea eșecurilor uzinei, victoria ”noului” și înțelegerea justă a conceptului de ”proprietate socialistă”. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)
 • Povestea dragostei Povestea dragostei (1977)
  Fantastic, Animaţie, Comedie
  Sinopsis
  Adaptare după basmul "Povestea porcului" de Ion Creangă
  Într-un sat un moșneag și o babă erau posomorâți pentru că nu aveau copii. Într-o zi baba i-a spus moșneagului ca a doua zi, odată cu răsăritul soarelui, să se ducă încotro o vedea cu ochii și prima ființă pe care o va întâlni în cale să o pună în traistă și o aducă acasă. Acea ființă va fi crescută ca și cum ar fi copilul lor. A doua zi dimineața moșul a plecat și a văzut pe un câmp niște extratereștri.  
 • Pas în doi Pas în doi (1985)
  Dramă, Aventură
  Sinopsis
  Un bloc de nefamilişti. Doi prieteni, care muncesc împreună, locuiesc în aceeaşi cameră, cântă împreună. Primul se îndrăgosteşte de o femeie care îşi creşte singură copilul. Celălalt pare să se îndrăgostească de o tânără frumoasă, până când se îndrăgosteşte de iubita prietenului.
 • Pădureanca Pădureanca (1987)
  Dramă, Istoric, Aventură
  Sinopsis:
  Un ţăran bogat, îsi trimite fiul, pe Iorgovan, împreună cu servitorul, în satul vecin să găsească oameni pentru lucratul câmpului. Iorgovan este îndrăgostit de Simina, fiica unui ţăran sărac, dintr-un sat de munte. Simina îi împărtăşeşte sentimentele şi acceptă să vină la culesul recoltei împreună cu tatăl său. Iorgovan este tulburat, confuz: dragostea lui pentru Simina este sinceră, dar nu poate trece cu vederea prejudecăţile legate de poziţia socială.
 • Privește înainte cu mânie Privește înainte cu mânie (1992)
  Dramă
  Sinopsis
  Disoluția unei familii muncitorești sub presiunea dureroasă a ”tranziției”. Fane, fost disident închis sub regimul Ceaușescu, e concediat din fabrică de activiștii fostului regim. Fiica i se prostituează ca să ajungă la facultate, fiul cel mare e închis pentru revoltă, iar cel mic devine hoț de mașini la București. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, Ed. Litera, 2008, pag. 721)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie