site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • Mastodontul Mastodontul (1975)
  Dramă, Istoric
  Sinopsis
  Lung flash-back, reamintind cele petrecute într-o duminică din toamna anului 1946, în satul Ardepământ din zona subcarpatică, unde un ciudat om de știință, retras în această localitate, descoperise scheletul unui mastodont și potențiale zăcăminte petroliere; mai mulți muncitori, sosiți pentru a repara uneltele țăranilor, sunt uciși de agenții unei societăți străine, capabili de orice faptă criminală pentru a dobândi planurile secrete despre care credeau că au fost încredințate, de geolog, muncitorilor comuniști; planurile se aflau însă la un tânăr țăran, devenit ulterior inginer petrolist, singurul supraviețuitor al evenimentelor, care evocă întâmplarea după 30 dde ani. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)
 • Mere roșii Mere roșii (1976)
  Dramă, Comedie
  Sinopsis
  Comedie – dramă. În lumea unui orășel de provincie, un tânăr chirurg nonconformist – pasionat consumator de mere roșii – își impune o conduită morală și profesională inflexibilă, dar puternic colorată de umor și umanitate, ca replică dată ticăloșiei, obtuzității administrative și carierismului, care nu reușesc să-l doboare, nici să-l compromită. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)
 • Marele singuratic Marele singuratic (1977)
  Dramă, Istoric
  După absolvirea Institutului Agronomic, fostul activist de partid Niculae Moromete îşi petrece viaţa trăind departe de frământările politice ale epocii. Nicolae a fost activist de partid în anii '50 ai secolului al XX-lea și a săvârșit o eroare politică în urma căruia un om nevinovat s-a sinucis. Moartea iubitei îl determină să accepte invitația vechilor tovarăși de a-și relua activitatea politică.
 • Mireasa din tren Mireasa din tren (1980)
  Aventură
  Sinopsis
  Film de dragoste: aventură romantică cu tentă neorealistă, în care sunt implicați trei tineri ”atipici” pentru realitățile standard ale socialismului; doi dintre ei iubesc pitorescul escapadelor feroviare, în care joacă rolul de ”mire” și ”mireasă”; cel de-al treilea, care li se alătură și care va ”răpi” în final ”mireasa”, este stăpânit de sentimente statornice și păstrează un dram de raționalitate. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)
 • Mult mai de preț e iubirea Mult mai de preț e iubirea (1982)
  Comedie, Aventură
  Sinopsis:
  O tânără din provincie, fără profesie, eternă candidată la admiterea în facultate, câștigă la loto 100.000 de lei. Cu acești bani ajunge la București, unde crede că întâlnește iubirea.

  Premii:
  1983 - ACIN - Premiul pentru montaj
 • Misterele Bucureștilor Misterele Bucureștilor (1983)
  Aventură, Acţiune, Istoric
  Sinopsis:

  Acțiunea filmului se petrece în București, în perioada de dinaintea Revoluției de la 1848. Mărgelatu dejoacă atentatul asupra domnitorului Bibescu. Al treilea film al seriei "Mărgelatu".

 • Moromeții Moromeții (1987)
  Dramă, Istoric

  Sinopsis
  Povestea prăbușirii în sine a lui Ilie Moromete, privită ca un șir de așteptări mute. Moromete pândește cerul, micul Niculae pândește oile, vecinul îl pândește pe Moromete să-i smulgă locul din fundul curții și salcâmul, perceptorul îi pândește chimirul, cârciumarul îi pândește votul, mătușa îi pândește fiii ca să-i ațâțe în împărțeala averii pe care Moromete o tot amână. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 600)

Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie