-
Maria Mirabela în Tranzistoria (1989)
Animaţie, Fantastic, Aventură
Sinopsis:
Acest film continuă aventurile celor două surori: Maria şi Mirabela, de data aceasta într-o lume imaginară din interiorul televizorului. Alături de personajele interpretate de actori, în acest film apar şi trei personaje animate: Oache, Scăpărici şi Omide, care simbolizează cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul şi aerul.
Animaţia din film a fost realizată de un colectiv româno-sovietic format din Marina Voskanianţ, Elvira Maslova, Galina Zebrova, Natalia Bogomolova, Marina Rogova şi Dmitrii Kulikov, precum şi de pictorii Nikolai Mitrohin şi Irina Sobianina. Regizor de animaţie a fost Vladimir Pekar.
-
Marfa și banii (2001)
Dramă
Sinopsis
Parintii lui Ovidiu au un mic butic in Constanta, dar dorinta lui este sa-si deschida un magazin propriu. De aceea accepta propunerea lui Marcel Ivanov, un tip implicat in diferite afaceri, sa duca un pachet la Bucuresti in schimbul unei sume mari de bani.
Naturalețea aceasta „frapantă și neobișnuită” (cum au spus unii comentatori ai filmului Marfa și banii) reprezintă, efectiv, noutatea „de fond” a filmului de debut semnat Cristi Puiu, în care eroii de prim plan sunt trei personaje „de cartier” (aceasta ar fi o altă „noutate de fond” a filmului), cea mai mare parte a filmului petrecându-se în dubița hârbuită cu care cei trei circulă de la Constanța la București, și înapoi, transportând spre Capitală, de dragul unor „bani” suspecți, o „marfă” suspectă, expediată de un afacerist cu aere de mafiot constănțean. Cei trei „tineri la drum” sunt interpretați de Alexandru Papadopol, Dragoș Bucur și Ioana Flora – interpreți deveniți familiari pentru filmele noii generații –, în timp ce Răzvan Vasilescu este mafiotul constănțean, iar Luminița Gheorghiu și Constantin Drăgănescu sunt părinții unuia dintre băieți.-Călin Căliman
-
Milionari de weekend (2004)
Comedie, Aventură
Sinopsis
Federația Rusă restituie statului român tezaurul României aflat la Moscova. Printre obiectele aduse în țară se află și un bust de porțelan de la începutul secolului al XX-lea semnat I. Andropov, care nu se afla în inventar; specialiștii îl consideră un „kitch ordinar”. Bustul este depozitat la Muzeul de Artă din București. Două personaje misterioase (un arab și un general rus) angajează fiecare câte un comando format din mercenari pentru a da o spargere și a fura bustul. Statuia este furată din Muzeul de Artă şi printr-un bizar concurs de împrejurari ajunge în posesia a patru adolescenţi: Godzi, Alex, Miki şi Zetu.
’’Intre... citeste tot
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt 20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.
Manager proiect: Valentin Partenie