site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • Brigada Diverse intră în acțiune Brigada Diverse intră în acțiune (1970)
  Comedie, Poliţist, Aventură

   

  Brigada Diverse intră în acțiune, este un film de comedie românesc din anul 1970, regizat de Mircea Drăgan.
  Este primul din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse: furtul unui cățel și dispariția unei broșe.
  Reprezintă unul dintre cele mai de succes filme de comedie din aceea perioadă cu mare priză la public.
  Are o distribuție cu cei mai buni actori de comedie: Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Ștefan Bănică și Iurie Darie.
  Inițial titlul filmului a fost „Brigada mărunțișuri”, schimbat ulterior.

 • Brigada Diverse în alertă Brigada Diverse în alertă (1971)
  Comedie, Poliţist
  Sinopsis
  O bandă de răufăcători pune în circulație bani falși pe care-i ”spală” cumpărând tablouri valoroase de la colecționari amatori și revânzându-le la ”Consignația”. Superbe ”văduve cu termen redus” (Vasilica Tastaman, Carmen Maria Strujac, Lucia Boga), seamănă teroare printre becheri berbanți. B.D. are de lucru. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 133)
 • Bietul Ioanide Bietul Ioanide (1980)
  Dramă, Aventură
  Sinopsis
  Ioanide, artist apolitic și neînțeles, care visează la ”lucruri normale în străinătate, dar imposibile la noi”, a dus ca arhitect, sub vechiul regim, o viață dificilă. După 1944, situația i s-a ameliorat datorită și prețuirii unui comunist luminat poreclit Boticelli pe care, cândva, l-a ascuns de poliție în podul casei sale. El primește comenzi de monumente culturale de anvergură, deși are ”la dosar” balastul copiilor săi rătăciți în aventura legionară și continuă să accepte, în anturaj, un cerc de adulatori din fosta elită. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 101).
 • Balanța Balanța (1992)
  Dramă
  Sinopsis
  Nela, fiica unui fost securist căzut în dizgrație, părăsește Bucureștii, după incinerarea tatălui, dorind o viață nouă în provincie. Dar orășelul în care-și caută norocul e poluat și, încă de la gară, e luată în primire de o bandă de violatori. Împreună cu castul ei prieten, Mitică, un medic care înfruntă inerția șefului său, vor trece prin diverse încercări dintre care cea mai grea va fi masacrarea ostaticilor dintr-un autobuz. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 80)
 • Boogie Boogie (2008)
  Dramă
  Sinopsis
  Plecat cu soţia şi copilul de 3 ani la mare, Bogdan Ciocazanu se întâlneşte întâmplător cu cei mai buni prieteni din liceu, la data şi locul de care îi leagă cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinereţe.
  După cină, Bogdan(Boogie), se vede prins între obligaţiile de familie şi tentaţia de a retrăi o seară ca în vremurile bune.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie