site în construcție
 1. Nume film începând cu litera:
 2. a
 3. b
 4. c
 5. d
 6. e
 7. f
 8. g
 9. h
 10. i
 11. j
 12. k
 13. l
 14. m
 15. n
 16. o
 17. p
 18. q
 19. r
 20. s
 21. t
 22. u
 23. v
 24. w
 25. x
 26. y
 27. z
 • A unsprezecea poruncă A unsprezecea poruncă (1990)
  Dramă, Istoric, Fantastic
  Sinopsis
  Undeva, în Europa, au fost închise, într-un lagăr asemenea unei ”cutii a Pandorei”, sosii ale lui Hitler, Goering, Goebbels și Eva Braun. Eliberate de un bombardament, ele instalează ”o nouă ordine” a terorii ”liber consimțite”. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, Ed. Litera, 2008, pag. 17)
   

   

 • Asfalt Tango Asfalt Tango (1995)
  Comedie, Aventură
  Sinopsis
  Luați unsprezece românce frumoase de pică, puneți-la să viseze la glorie, adăugați un impresar dubios și o femeie de afaceri străină, urcați-i pe toți într-un autobuz cu destinația Paris, zguduiți bine vehiculul și lansați în urmărirea lui un soț disperat. Rezultatul este un «road movie» care, dată fiind starea dezastruoasă a șoselelor din România, nu poate fi decât o comedie.
 • Azucena – Îngerul de abanos Azucena – Îngerul de abanos (2006)
  Dramă, Aventură, Romantic
  Sinopsis
  Fiu de general și comandant de pichet la frontiera cu Republica Moldova, Matei se îndrăgostește, succesiv, de Azucena, fiica bulibașei locale și de o frumoasă emigrantă ilegală din India. Luat de vârtejul acestor gingașe simțăminte, el alunecă pe panta unor concesii nedemne de condiția sa regimentară. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, Ed. Litera, 2008, pag. 73)
 • Aurora Aurora (2011)
  Thriller, Dramă
  Sinopsis
  Apartamentul de bloc în a cărui bucătărie un bărbat și o femeie discută despre bunica Scufiței Roșii, având grijă să n-o trezească pe fetița care doarme în camera alăturată. Remorcile abandonate pe terenul viran - aflat între casele de la marginea orașului - din spatele cărora bărbatul pândește ceea ce pare a fi o familie. Orașul pe care îl traversează același bărbat, după ce a recuperat cele două percutoare artizanale necesare armei de vânătoare pe care o are acasă. Bărbatul are 42 de ani, se numește Viorel și, stăpânit de gânduri incerte, traversează orașul de la un capăt la altul, către un obiectiv numai de el știut.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie