site în construcție
  1. Nume actori începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Constantza  Demetriad
    Constantza Demetriad A fost o actriță de teatru și film.

    Filmografie:
    Independența României (1912)
  • Cornel  Coman
    Cornel Coman A fost un actor român cu o activitate foarte bogată în teatru, televiziune și filme.
    A absolvit IATC în anul 1963, după care a activat la Teatrul Bulandra.
    Premiul ACIN 1981 "Pentru intreaga activitate".
  • Cornel  Dumitrescu
    Cornel Dumitrescu A fost un regizor, operator de film, scenarist și actor.

    Filmografie - regizor:
    Pădurea îndrăgostiților (1946)
    Vulturașii (1943)
    Grădinile capitalei (1943)
    Poveste tristă (1939)
    Gogulică cheferist (1930)
    Goguță la ștrand (1929)
    Apaşă fără voie (Apaşa Paulette) (1927)

    Filmografie - operator:
    Pădurea îndrăgostiților (1946)
    Poveste tristă (1939)
  • Costache Antoniu
    Costache Antoniu A fost un actor de teatru și film.
    A absolvit în anul 1926 Conservatorul de Artă Dramatică din Iași.

        
  • Costel  Constantinescu
    Costel Constantinescu A fost actor de teatru şi film.
    A jucat pe scena Teatrului de Comedie din București.
  • Cristache Antoniu
    Cristache Antoniu A fost actor, tenor și bariton de operetă român și albanez.
    Numele lui rel este Kristaq Antoniu.
    Filmografie:
    Ciocoii (1931)
    Haiducii (1929)
    Iancu Jianu (1929)
    Maiorul Mura (1928)
    Napasta (1928)
    Nea Ghita Cocolos la Mosi (1927)
  • Cristea Avram
    Cristea Avram A fost un actor de teatru și film.
    A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1958.
    Activitate teatrală la Teatrul Nottara.
    Din 1966 emigrează în Franța.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie