site în construcție
  1. Nume actori începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Nicolae  Praida
    Nicolae Praida A fost un actor de film.
    Filmografie:
    Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii (2006)
    Ryna (2005)
    Patul conjugal (1993)
    Dragoste şi apă caldă (1992)
    Casa din vis (1991)
    Miracolul (1988)
    Moromeţii (1988)
    Figurantii (1987)
    Moara lui Călifar (1984)
    Ca-n filme (1983)
    Ochi de urs (1983)
    Singur de cart (1983)
    Pădurea nebună (1982)
    Am o idee (1981)
    Destinatia Mahmudia (1981)
    Învingătorul (1981)
    Orgolii (1981)
  • Nicolae Soreanu
    Nicolae Soreanu A fost un actor de teatru şi film.
  • Nicolae Bălțățeanu
    Nicolae Bălțățeanu A fost actor de teatru şi film.
    Debutează în 1917 pe scenele teatrelor particulare şi din 1918 până în 1956 a jucat pe scena Teatrului Național București.
  • Nicolae Gărdescu
    Nicolae Gărdescu A fost un actor de teatru şi film.
    Studii la Conservatorul de artă dramatică din București în anul 1927, clasa 
    Constantin I. Nottara.
    A avut o îndelugată activiate teatrală, la televiziune şi în film, s-a remarcat în genul comic şi de vodevil, cu roluri de planul doi.
  • Nicolae Neamțu Ottonel
    Nicolae Neamțu Ottonel A fost actor de teatru şi film.
  • Nineta Gusti
    Nineta Gusti A fost o actriță de teatru și film.
    A terminat cursurile Conservatorului de Artă Dramatică din Bucureşti, clasa Lucia Sturdza-Bulandra.
    Joacă pe scena Teatrelor Armatei, Bulandra, Nottara şi Teatrul de Comedie din Bucureşti.
    Debuteză în cinematografie în filmul Doi vecini (1959) regizat de Geo Saizescu. 
    A fost căsătorită timp de 15 ani cu actorul Radu Beligan.
  • Nora Marinescu
    Nora Marinescu A fost o renumită actriță de teatru, de operă și film.
    Fiica  a distinşilor artişti Alexandru P. Marinescu şi Eugenia Marinescu, nascută Ademollo.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie