site în construcție
  • Mircea Săucan

    Mircea Săucan

    Data nașterii: 05-04-1928
    Data decesului: 13-04-2003

    A fost un regizor de film.
    Absolvă prestigiosul institut de film VIGK din Moscova în 1956. Lucrează la Sahia Film şi face filme documentare, şi mai apoi filme de ficţiune.
    Este unul dintre cei mai valoroşi regizori români.

    Filmografie:
    Le retour(1994)
    100 de lei (1973)
    Meandre (1966)
    Țărmul n-are sfârșit (1962)
    Când primăvara e fierbinte (1960)
    Pagini de vitejie (1959)
    Casa de pe strada noastră (1957)
    Pe drumul libertății (1954)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie