site în construcție
  • Sandu  Sticlaru

    Sandu Sticlaru

    Data nașterii: 15-10-1923
    Data decesului: 03-10-2006

    A fost un actor de teatru și film.
    Studii la Conservatorul de Artă Dramatică din București (1945).
    Unul dintre actorii emblematici ai Teatrului Nottara și, în ultimii ani de activitate, a jucat pe șcena Teatrului Național din București. 
    A interpretat teatru radiofonic pe postul național, el fiind "vocea" naratorului "Amintirilor din copilărie" ale lui Ion Creangă.

    Filmografie- actor:

    Septembrie (1977)
    Asediul(1971)
    Baltagul(1969)        
    Casa neterminată(1964)
    Horea(1963) 
    Dragoste lungă de-o seară(1963)
    Lupeni '29(1962)
    Cinci oameni la drum(1962)
    Străzile au amintiri (1961)
    Puștiul (1961)
    Omul de lîngă tine (1961)
    Celebrul 702(1961)
    Setea (1960)
    Cînd primăvara e fierbinte(1960)
    Mingea (1958)
    Avalanșa (1958)
    Pasărea furtunii (1957)
    Ciulinii Bărăganului (1957)   
    Bijuterii de familie (1957)
    La moara cu noroc (1956)                       
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie