site în construcție
  1. Nume actori începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Panait  Stoianov
    Panait Stoianov A fost un actor de film.

    Filmografie:
    Poveste trista (1938)
    Chemarea dragostei (1930)
    Haiducii (1929)
  • Papa I. Stănescu
    Papa I. Stănescu A fost un actor de teatru şi film.
     
  • Paul Constantin
    Paul Constantin A fost un actor de film.
    Filmografie:
    Chemarea dragostei (Rapsodia Română) (1932)
  • Pepe Georgescu
    Pepe Georgescu A fost un actor de teatru și film.
    Filmografie:
    Mofturi 1900 (1964)
    Ciulinii Bărăganului (1958)
    Cererea în căsătorie (1930)
    Manasse (1925)
    Pacat (1924)
  • Petre Liciu
    Petre Liciu A fost unul din cei mai mari actori ai vremii sale, a fost regizor şi un mare pedagog.
    S-a născut la 19 martie 1871, în casa 527 din cartierul Cotul Bumbacului, la Focşani. A fost al doilea copil din cei zece ai lui Gheorghe Liciu, magistrat (prim-preşedinte al Tribunalului Focşani) şi ai Mariei, născută Hociung, fiică de magistrat”, scrie Ioan Massoff în volumul “Petre Liciu şi vremea lui”.
  • Petre  Sturdza
    Petre Sturdza A fost un actor de teatru și film.
  • Pola Illéry
    Pola Illéry A fost o actriță de film lansată în film cu numele Paula Iliescu, ulterior devine Pola Illéry.

    În anul 1927 revista Cinema împreună cu Societatea vieneză Sascha Film, care vroia să lanseze filmul Citadela de la Varşovia, organizează împreună un concurs de de fotogenie, pentru rolul principal al filmului.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie