site în construcție
  1. Nume actori începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Val  Săndulescu
    Val Săndulescu A fost un actor de teatru și film.
    Studii la Institutul de teatru din București (1949).
    A jucat pe scena Teatrului Notara.
  • Valentin Valentineanu
    Valentin Valentineanu A fost un actor de teatru și film.

    Filmografie:
    Răscoala (1965)    
    Viata invinge (1951)
    Povara (1928)
  • Vasile Romano
    Vasile Romano A fost un actor de teatru și film.

    Filmografie:
    Prima dragoste (Marie) (1932)
    Năbădăile Cleopatrei (1925)
    Detectivul (Detectiv şi apaş) (1915)
    Spionul (1914)
    Oțelul răzbună (1913)
    Urgia cerească (1913)
  • Victor Antonescu
    Victor Antonescu A fost actor de teatru și film.
    Filmografie:
    Prologul la Frankenstein (1932)
    Manasse (1925)
  • Viorel  Comănici
    Viorel Comănici Actor de teatru și film.
    Studii la IATC în 1965, activitate teatrală la Teatrul Nottara.
  • Vladimir  Maximilian
    Vladimir Maximilian A fost actor de teatru şi film, pionier în arta regiei de film.
    Numele lui real era Velimir Vladimir Maximilian. S-a lansat în teatrul lejer (opereta s.a), s-a impus în egală măsură în roluri comice de anverguă şi în partituri dramatice de profunzime.
  • Vladimir Găitan
    Vladimir Găitan Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale".
    A debutat in cinematografie pe vremea cand era inca student, in Reconstituirea, in regia lui Lucian Pintilie.
    A ramas toata viata fidel scenei Teatrului de Comedie, unde joaca si in prezent.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie