site în construcție
  1. Nume actori începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • L. Sarkady
    L. Sarkady A fost un actor de film.
  • Lia Sahighian
    Lia Sahighian Este o actriță româncă de teatru și film, una dintre cele doua fete ale celebrului regizor Ion Șahighian.
    Debutează în anul 1943 în piesa "Canalia" de N.D. Cocea.
    Prezenta  actriței pe scena a fost remarcata de N. Carandino, iar ulterior, a fost angajata la National.
    Prima piesa în care apare a fost comedia "Paharul cu apa" de Eugčne Scribe.
    Jocă cu precădere teatru dar are şi câteva roluri în filme.
  • Lica Gheorghiu
    Lica Gheorghiu A fost o actriță de film.
    Filmografie:
    De-aş fi... Harap Alb (1965)
    Soldaţi fără uniformă (1960)
    Tudor (1963)
    Lupeni 29 (1962)
    Avalansa (1959)
    Erupţia (1957)
  • Liliana Tomescu
    Liliana Tomescu Este o actriță de teatru și film.
    Între anii1950 și 1980 joacă pe scena Teatrului Nottara din București unde a interpretat roluri memorabile, tot acum are şi o importantă activitate în cinematografie.
  • Lisette  Verea
    Lisette Verea A fost o actriță de teatru de revistă și de film.
    La doar 13 ani, a debutat pe scena Teatrului Majestic.
  • Liviu Ciulei
    Liviu Ciulei A fost un regizor, actor, scenograf, arhitect și profesor.
    Studiază la Conservatorul Regal de Muzică şi Teatru din Bucureşti (secţia Artă Dramatică) şi apoi a absolvit Facultatea de Arhitectură.
    În 1945 debutează ca actor la Teatrul Mic în piesa „Încătuşarea”, după piesa Animal Kingdom scrisă de Philip Barry,
    iar în 1957 debutează ca regizor la Teatrul Municipal din Bucureşti (Teatrul Bulandra), punând în scenă „Omul care aduce ploaia” de Richard Nash.
  • Lucia Sturdza-Bulandra
    Lucia Sturdza-Bulandra A fost o actriță de teatru și film.
    A jucat în puţine filme dar a fost una dintre marile figuri ale scenei românești.
    Lucia Sturdza-Bulandra a interpretat multe roluri de compoziție din dramaturgia universală și națională, şi ca pedagog a format generații întregi de actori: Nicolae Baltățeanu, George Calboreanu, Dina Cocea, Radu Beligan, Victor Rebengiuc.

    Filmografie:
    Ziua unei artiste (1961)
    Escadrila albă (1944)
    Amor fatal (1911)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie