site în construcție
  1. Nume film începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Legenda celor două cruci Legenda celor două cruci (1925)
    Dramă, Romantic
    Sinopsis
    Pornind de la imaginea a două cruci înfrățite, filmul evocă taina unei dramatice povești de iubire petrecute cu un secol în urmă. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 507)
  • Lache în harem Lache în harem (1927)
    Comedie, Aventură
    Sinopsis
    Somerul Lache adoarme pe malul unui lac în timp ce priveste un grup de fete care se scalda. Viseaza ca ajunge în haremul unui pasa si planuieste sa evadeze împreuna cu frumoasa Lily adusa acolo de niste traficanti de carne vie.
  • Lia Lia (1927)
    Dramă, Aventură
    Sinopsis
    Melodramă cu acțiunea plasată în lumea artistocrației bucureștene, în anii premergători, în timpul și după terminarea primului război mondial. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro).
    La 23 septembrie 1927, la cinematograful bucureștean „Capitol”, avea loc premiera filmului.
  • Leiba Zibal Leiba Zibal (1931)
    Dramă, Aventură
    Lungmetraj.
    Un anunţ din presă menţionează că filmul a fost sonorizat de renumita casă modială “Edison Bell“ (Cinema, nr. 148/16 noiembrie 1930), după copia mută existentă.
  • La Moara cu noroc La Moara cu noroc (1957)
    Dramă, Istoric
    Sinopsis
    Mânat de sărăcie, cizmarul Ghiță și soția sa Ana își încearcă norocul ridicând un han într-o vale pustie. Intuindu-i lăcomia de bani, tâlharul Sămădău și-l face complice, ba mai pune ochii și pe hangiță. – Tudor Caranfil (”Dicționar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 494)
  • Lanterna cu amintiri Lanterna cu amintiri (1962)

     

    Filmul documentar, mediu metraj al regizorului Jean Georgescu, un film dedicat pionierilor cinematografiei române. O trecere în revistă celor mai importante filme, o colecție valoroase de imagini, de actori, de locuri de mult dispărute. Filmul începe cu defilare comunistă și o trecere în revistă a realizărilor comunismului și menționarea filmelor: Răsună ValeaViața ÎnvingeÎn sat la noi și Mitrea Cocor. Impresia este că asiști la un film de propagandă comunistă, însă imediat documentarul se transformă într-un film de prezentare testimonial al începuturilor filmului în România. Filmul te poartă într-un univers cinematografic impresionant. Jean Georgescu mai face doar trei filme în următoarea perioada comunistă. El a fost considerat de autorități și de directorii caselor de producție care dețineau bugetele filmelor un ‘’regizor burghez ‘’și pe acest motiv a fost marginalizat.

  • Lupeni ’29 Lupeni ’29 (1963)
    Dramă, Istoric

    Sniopsis
    Dramă social-politică (“epopee revoluționară”): evocare a lumii minerilor și a tragicelor evenimente din 1929 din Valea Jiului (acidente de mină, greve – evident conduse de comuniști și subminate de împăciuitorii social-democrați; represiunea sângeroasă declanșată de autorități cu sprijinul armatei, chemată în ajutor de către capitaliști). – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundației Pro)

Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie