site în construcție
  1. Nume scenarist începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Constantin  Radovici
    Constantin Radovici A fost actor, regizor şi scenarist de film.

    Filmografie-actor:
    Detectiv si apaş (1915)
    Bastard (1913)    
    Dragoste de marinar (1913) 
    Spionul (1913)    
    Urgia cerească (1913)    
    Viorica (1913)
  • Constantin Tănase
    Constantin Tănase A fost un actor român de teatru, celebru cupletist, actor, scenarist și regizor film.
    Prima experiență profesională ca actor a fost în cadrul trupei de teatru de limba idiș condusă de Mordechai Segalescu.
    A absolvit Conservatorului de Artă Dramatică din București în 1905.
  • Cornel  Dumitrescu
    Cornel Dumitrescu A fost un regizor, operator de film, scenarist și actor.

    Filmografie - regizor:
    Pădurea îndrăgostiților (1946)
    Vulturașii (1943)
    Grădinile capitalei (1943)
    Poveste tristă (1939)
    Gogulică cheferist (1930)
    Goguță la ștrand (1929)
    Apaşă fără voie (Apaşa Paulette) (1927)

    Filmografie - operator:
    Pădurea îndrăgostiților (1946)
    Poveste tristă (1939)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie