site în construcție
  1. Nume scenarist începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Cornel  Dumitrescu
    Cornel Dumitrescu A fost un regizor, operator de film, scenarist și actor.

    Filmografie - regizor:
    Pădurea îndrăgostiților (1946)
    Vulturașii (1943)
    Grădinile capitalei (1943)
    Poveste tristă (1939)
    Gogulică cheferist (1930)
    Goguță la ștrand (1929)
    Apaşă fără voie (Apaşa Paulette) (1927)

    Filmografie - operator:
    Pădurea îndrăgostiților (1946)
    Poveste tristă (1939)
  • Dinu Cocea
    Dinu Cocea A fost regizor și scenarist de film.
    Studii la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1958.
    Regizor de filme de aventuri și film documentar.
    Din anul 1986 s-a stabilit la Paris.
  • Dumitru Solomon
    Dumitru Solomon A fost un scenarist român.
    Dramaturg, eseist, cronicar și profesor.
    Studii la Facultatea de filologie din București 1955.
    A fost Directorul artistic al Studioului București ​ și director al Casei de filme 3 între 1981-1983.
  • Flavia Buref
    Flavia Buref Este o actriţă de film, scenaristă, poetă şi realizatoare de emisini Tv.
    În 1956 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Ion Luca Caragiale din Bucuresti, având colegi pe: Amza Pelea, Draga Olteanu Matei, Silviu Stanculescu, Silvia Popovici, Sanda Toma, Victor Rebenciuc, Gheorghe Cozorici, George Constantin si Mircea Albulescu.
    Debutează în 1957, in filmul "Dincolo de Brazi", in regia lui Mircea Drăgan si Mihai Iacob.
    Din 1974 scrie texte de muzică uşoară colaborând cu cei mai cunoscuţi interpreţi, scrie romane, versuri, cărţi de copii. etc.
  • Florin Codre
    Florin Codre Regizor și scenarist de film.
    Sculptor și creator de artă monumentală.
    Studii la Institutul de arte plastice București promoți 1970.

    Filmografie:
    Șobolanii roșii (1990)
  • Francisc Munteanu
  • Geta Doina Tarnavschi
    Geta Doina Tarnavschi Este regizoare și scenaristă.
    Studii la Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" 1956.
    A lucrat ca şi regizor secund pentru o bună perioadă de timp la Studioul București, a făcut filme utilitare şi documentare la Studioul Sahia Film.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie