site în construcție
  • Stere Gulea

    Stere Gulea

    Data nașterii: 02-08-1943
    Este regizor și scenarist de film.
    Studii la Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, teatrologie-filmologie, promoţia 1970.
    A fost cronicar şi redactor de film la Studioul Bucureşti.

    Premii:
    A.C.I.N 1975 pentru filmul Sub pecetea tainei.
    A.C.I.N 1977 pentru filmul Iarba verde de acasă.
    A.C.I.N 1987 pentru filmul Moromeţii.
    U.C.I.N 1991 pentru filmul Piaţa Universităţii, România.
    U.C.I.N 1993 pentru filmul Vulpe vânător.
    U.C.I.N 1994-1995 pentru filmul Stare de fapt.

    Filmografie-regizor:
    Sunt o babă comunistă (2013)
    Weekend cu mama (2009)
    Hacker (serial TV) (2003)
    Stare de fapt (1995)
    Vulpe vânător (1993)
    Piața Universității, România (1991)
    Moromeții (1987)
    Ochi de urs (1983)
    Castelul din Carpați (1981)
    Iarba verde de acasă (1977)
    Apa ca un bivol negru (1970)

    Filmografie-scenarist:
    Stare de fapt (1995)
    Moromeții (1987)
    Ochi de urs (1983)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie