site în construcție
  1. Nume regizor începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Geta Doina Tarnavschi
    Geta Doina Tarnavschi Este regizoare și scenaristă.
    Studii la Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" 1956.
    A lucrat ca şi regizor secund pentru o bună perioadă de timp la Studioul București, a făcut filme utilitare şi documentare la Studioul Sahia Film.
  • Gheorghe Buşecan
    Gheorghe Buşecan Este regizor și scenarist.
    Studii la Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" 1975.
    Este regizor secund pentru o bună perioadă de timp la Studioul București.
  • Ghiță Popescu
    Ghiță Popescu A fost actor, regizor şi scenarist de film.

    Filmografie - actor:
    Năpasta (1928)
    Cioclul sau Napoleon (1927)
    Vitejii neamului (1926)
    Coana Sita a lui Nea Nae Parlagiul (1925)
    Legenda celor două cruci (1925)
    Manasse (1925)
    Păcat (1924)
    Independenţa României (1912)
  • Grigore Brezeanu
    Grigore Brezeanu Regizorul Grigore Brezeanu (1891-1919), fiul unui actor consacrat al scenei româneşti, Ion Brezeanu, realiza primele filme de ficţiune ale cinematografiei naţionale, la numai 20 de ani, pe vremea în care conceptul de „regizor” nu era încă definit ca atare, de aceea putem vorbi despre el ca despre un regizor „avant la lettre”. El rămâne, peste decenii, veacuri şi milenii,  prima personalitate proeminentă a filmului românesc.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie