site în construcție
  1. Nume regizor începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Constantin Crâhmărel
    Constantin Crâhmărel A fost regizor film de animaţie, conturist, desenator şi animator.

    Premii:
    ACIN 1977 pentru filmul Infinit.
  • Constantin Păun
    Constantin Păun Regizor film de animaţie.
    Studii la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică Bucureşti promoţia 1976.
    A regizat 
    și un film de ficţiune ( Melodii la Costinești).
  • Constantin Dicu
    Constantin Dicu Regizor de teatru și film.
    Studii la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică Bucureşti- regie de teatru 1963 și studii post universitare de regie film în 1972.
    Are activitate teatrală și din 1977 de televiziune.
  • Cornel  Dumitrescu
    Cornel Dumitrescu A fost un regizor, operator de film, scenarist și actor.

    Filmografie - regizor:
    Pădurea îndrăgostiților (1946)
    Vulturașii (1943)
    Grădinile capitalei (1943)
    Poveste tristă (1939)
    Gogulică cheferist (1930)
    Goguță la ștrand (1929)
    Apaşă fără voie (Apaşa Paulette) (1927)

    Filmografie - operator:
    Pădurea îndrăgostiților (1946)
    Poveste tristă (1939)
  • Dan Marcoci
    Dan Marcoci Regizor de film.
    Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" promoţia 1976.
    A lucrat la Studioul Bucureşti ca secund şi a regizat şi filme de scurtmetraj utilitare.
  • Dinu Cocea
    Dinu Cocea A fost regizor și scenarist de film.
    Studii la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1958.
    Regizor de filme de aventuri și film documentar.
    Din anul 1986 s-a stabilit la Paris.
  • Doru Năstase
    Doru Năstase A fost un regizor de film.
    În 1973, termină Secția de Regie Teatru a Institutului de Artă Teatrală și Cineamgtografică "I.L. Caragiale" din București și tot atunci își începe activitatea cinematografică la Studioul din București, la început ca regizor secund iar mai apoi ca director de producție.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie