site în construcție
  1. Nume regizor începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Angela Buzilă
    Angela Buzilă Regizor film de animație și scenograf.
    Din 1953 lucrează în Studioul Animafilm până în 1993 la peste 60 de filme.

    Premii:
    Veneția 1972 pentru filmul Frunza și puiul.
  • Anita Gârbea
    Anita Gârbea Regizor de film documetar.
    Studii la Institutului de Artă Teatrală și Cineamgtografică "I.L. Caragiale" din București în 1984.
    Este fiica actorului Cornel Gârbea.
    Premii:
    UCIN 1991 pentru filmul Lăcașul zeilor munților.
  • Aristide  Demetriade
    Aristide Demetriade A fost regizor şi actor de teatru şi film. A studiat în paralel Facultatea de Drept şi Conservatorul de Artă Dramatică.
    După terminarea studiilor a fost angajat la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde a rămas până la moartea sa, survenită la numai 58 de ani.
  • Aurel Petrescu
    Aurel Petrescu A fost un regizor și operator de film român.
    El este unul din pionierii filmelor românești de animație.
    În anul 1920, Aurel Petrescu a realizat filmul de animație "Păcală în lună“ (la casa de producție Soarele a germanului Erich Pommer), care a fost prezentat în aprilie 1920, la Cinematograful militar din București.
  • C Babescu
    C Babescu A fost producător și regizor de film în anii' 20.
    Realizează la studioul său din Arad filme documentare împreună cu Iosif Bertok.
  • Constantin  Radovici
    Constantin Radovici A fost actor, regizor şi scenarist de film.

    Filmografie-actor:
    Detectiv si apaş (1915)
    Bastard (1913)    
    Dragoste de marinar (1913) 
    Spionul (1913)    
    Urgia cerească (1913)    
    Viorica (1913)
  • Constantin Tănase
    Constantin Tănase A fost un actor român de teatru, celebru cupletist, actor, scenarist și regizor film.
    Prima experiență profesională ca actor a fost în cadrul trupei de teatru de limba idiș condusă de Mordechai Segalescu.
    A absolvit Conservatorului de Artă Dramatică din București în 1905.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie