site în construcție
  • Ladislau Karda

    Ladislau Karda

    Data nașterii: 07-03-1925
    Regizor de filme documentare şi ştiinţifice. 
    Studii la Institutul Unional de Cinematografie de la Moscova.
    Din 1956 realizează peste 100 de scurtmetraje.

    Premii:
    Brno 1974 - Funcţiile neutronului
    Santarem 1976 -  Conservarea apei
    Belgrad 1986 -  Lumina ochilor

    Filmografie:
    Natura o uriaşă farmacie (1985)
    Medicii continuă să filmeze (1985)
    Lumina ochilor (1984)

    Cu ultrasuneltul în corpul uman (1984)
    Prevenirea bolilor cardiovasculare (1979)
    Geneza unui medicament (1978)
    Nocivitatea tutunului (1977)
    Numai un pahar (1976)
    Fiziologia rinichiului (1976)
    Fiziologia şi igena analizatorul vizual (1975)
    Conservarea apei (1975)
    Zgomotul şi omul (1974)
    Funcţiile neutronului (1974)
    Aplicaţiile ale radioizotopilor (1974)
    Hotarul dintre două lumi - pielea (1973)
    Secretul insulei celebrale (1972)
    Alergia ( 1971)
    Călătorie în corpul uman (1970)
    Mica panteră (1968)
    Daţi-mi un calamant (1968)
    Ce profesie alegi  (1968)
    Ninge (1966)
    Apa în pericol (1966)
    Şi acum puţină ginastică (1965)
    Fata de pe Someş (1965)
    Celule ameţite (1964)
    Realţia spaţiu - viteză-accleraţie (1963)
    Energiea nucleară şi medicina (1963)
    Trandafirul cu petale de aur (1962)
    Atenţie la tren (1961)
    De ce visăm (1960)

     
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie