site în construcție
  • Jean Georgescu

    Jean Georgescu

    Data nașterii: 25-02-1904
    Data decesului: 08-04-1994

    A fost un regizor, scenarist și actor român.
    A studiat la Conservatorul Regal de Artă Dramatică, şi a debutat ca actor în anii '20, jucând în diferite companii teatrale alături de actori de renume ai momentului.
    La începutul anilor '30, cineastul a lucrat la Paris, unde a realizat filme în calitate de regizor-scenarist, printre care mediumetrajele „La miniature" (1933) şi „Ça colle" (1933), în care rolul principal era interpretat de Fernandel.

    Filmografie - regizor:
    Amiciție (1976) - scurtmetraj TV
    Pantoful Cenușăresei (1969)  
    Mofturi 1900 (1965)  
    Lanterna cu amintiri (1962)    
    Directorul nostru (1955
    Arendașul român (1952) - scurtmetraj    
    Lanțul slăbiciunilor (1952) - scurtmetraj  
    Vizită (1952) - scurtmetraj   
    În sat la noi (1951) - în colaborare cu Victor Iliu  
    Pădurile (1950)   
    Petrolul (1949)   
    Visul unei nopți de iarnă (1946) 
    O noapte furtunoasă (1943)  
    Ziua cumpătării (1942) - scurtmetraj 
    Les amis de St. Hubert (1937) - Franța  
    L'Heureuse aventure (1935) - Franța 
    Le miniature (1933) - Franța       
    Război fără arme (1929) - film de propagandă antialcoolică     
    Poveste de iubire (1929) - film publicitar
    Milionar pentru o zi (1924) - scurtmetraj

    Filmografie - scenarist:
    Amiciție (1976) - film TV
    Pantoful Cenușăresei (1969) - în colaborare cu Alexandru Culescu   
    Mofturi 1900 (1965)   
    Visul unei nopți de iarnă (1946)  
    Furtul de la Arizona (1946) (r. Mircea Botez)
    O noapte furtunoasă (1943)    
    Așa e viața (1928) (r. Marin Iorda)   
    Maiorul Mura (1928) (r. Ion Timuș)     
    Milionar pentru o zi (1924) 

    Filmografie - actor
    Nu filmăm să ne-amuzăm (1975)
    Televiziune / Ce va fi mâine (1931) (r. Jack Salvadori)  
    Așa e viața (1928) (r. Marin Iorda)
    Maiorul Mura (1927) (r. Ion Timuș)
    Năbădăile Cleopatrei (1925) (r. Ion Șahighian) 
    Milionar pentru o zi (1924) 
    Țigăncușa de la iatac (1923) (r. Alfred Halm)             
    :    
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie