site în construcție
  1. Nume actori începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Ion Armășescu
    Ion Armășescu A fost un actor film

    Filmografie:
    Poveste de iubire (1929)
    Lia (1927)
    Trădător fără voie (1913)
  • Ion Talianu
    Ion Talianu A fost un actor de teatru și film.
    Absolvent al Conservatorului de Artă Dramatică din București în 1921, format la școala marilor artiști interbelici.
  • Ion  Haiduc
    Ion Haiduc Este un actor de teatru şi film.
    Studii la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din București în 1969.
    Termină Facultatea de Teatru, specializarea Actorie, la clasa profesorului George Dem. Loghin.
    Are o prodigioasă activitate teatrală. În tinereţe joacă pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare, apoi la Teatrul Naţional din Timişoara. După anii '90 joacă pe scena Teatrului Nottara.
  • Iosif Kamen
    Iosif Kamen A fost un actor de teatru și film.
    A făcut parte din Teatrul din Vilna care a jucat în 1925 în Bucureşti.

    Filmografie:
    Manasse (1925)
  • Iurie Darie
    Iurie Darie A fost un actor de teatru și film.
    Termină Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București clasa profesorilor Mihai Popescu și Marietta Sadova.
    A interpretat roluri memorabile în peste 40 de producții cinematografice, debutează în anul 1953, în "Nepoții gornistului", regia Dinu Negreanu, avându-i alături pe platoul de filmare pe Marga Barbu și pe Liviu Ciulei.
    Are o bogată activitate în televiziune și teatru.
  • Iva Dugan
    Iva Dugan A fost o actriță de film.
    Filmografie:
    Insula Șerpilor (1934)
    Ciocoii (1931)
    Haiducii (1929)
    Iancu Jianu (1929)
    Iadeș (1927)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie