site în construcție
  1. Nume actori începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Angela Ioan
  • Arion Onea
    Arion Onea A fost un actor de film.
  • Aristide  Demetriade
    Aristide Demetriade A fost regizor şi actor de teatru şi film. A studiat în paralel Facultatea de Drept şi Conservatorul de Artă Dramatică.
    După terminarea studiilor a fost angajat la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde a rămas până la moartea sa, survenită la numai 58 de ani.
  • Aristizza Romanescu
    Aristizza Romanescu A fost o renumită actriță de teatru și film.
    A studiat ca bursieră la Paris, împreună cu actorul Grigore Manolescu, partenerul ei.
    Aristizza Romanescu a jucat pe scena Teatrului Național din București și a celui din Iași.
    A fost profesoară de declamație la Conservatorul de Artă Dramatică din București, elevele ei au ajuns mari actrițe: Maria Ventura, Lucia Sturdza-Bulandra, Maria Filotti, Sonia Cluceru.

    Filmografie:
    Independența României (1912)
  • Aurel Barbelian
    Aurel Barbelian A fost un actor de teatru care joaca în primele filme realizate la noi.

    Filmografie:
    Iancu Jianu (1928)
    Iadeş (1927)
    Joffre la Mizil (Din viaţa lui Păcală) (1913)
    Independenta Romaniei (1912)
    Amor fatal (1911)
  • Aurel  Cioranu
    Aurel Cioranu A fost un actor român de teatru și film. 
    A absolvit în anul 1954 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București.
    A jucat pe scena Teatrului Bulandra în numeroase spectacole: "Melodie varşoviană" de Leonid Zorin, regia Ivan Helmer , "Viteazul" de Paul Anghel, regia Valeriu Moisescu şi Petre Popescu, "Puricele în ureche" de Georges Feydeau, regia Emil Mandric, "Ziariştii" de Alexandru Mirodan, regia Valeriu Moisescu , "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei, "Ivanov" de Anton Pavlovici Cehov, regia Ioan Taub , "Militarul fanfaron" de Titus Maccius Plautus, regia Ioan Taub, "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei.
  • Aurelia Sorescu
    Aurelia Sorescu A fost o actriță româncă de teatru și film.
    Filmografie:
    Emisia continuă (1985) 
    Bietul Ioanide (1980)  
    Sofer de mare viteza (1956)
    Si Ilie face sport (1955) 
    Alarma in munti (1955) 
    Nufarul rosu (1955) 
    Mitrea Cocor (1952)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie