site în construcție
  1. Nume actori începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Coco Demetrescu
    Coco Demetrescu A fost un actor de teatru și film.
    Filmografie:
    Cetatea Neamţului (1913)
  • Colea Răutu
    Colea Răutu A fost un actor român de teatru și film, pe numlele lui real Nikolai Rutkovski.
    A urmat Conservatorul de Artă Dramatică din București şi a debutat la Teatrul de Revistă „Cărăbuș” condus de Constantin Tănase, unde a interpretat mai ales cuplete social-satirice.
    A interpretat roluri în peste 70 de filme de lung metraj și în seriale de televiziune.
    A debutat în film interpretând rolul protagonistului din „Desfășurarea”, regia Paul Călinescu, prima ecranizare după Marin Preda.
    A interpretat roluri memorabile în „Moara cu noroc”, „Mihai Viteazul”, „Frații Jderi”, „Nemuritorii”, „Pintea” etc.
    Rolul sau de debut (Ilie Barbu) a rămas reperul întregii sale filmografii.
  • Constantin Codrescu
    Constantin Codrescu Este un actor român de teatru și film.
    A absolvit „Institutul de Teatru” din Bucureşti în 1951.
    Profesor la Institutul de Teatru din Târgu-Mureș între 1976 -1989.
    Importantă activitate teatrală și multiple apariții la televiziune cu precădere până în 1989.
    Colaborator permanent al redacției Teatru la Radio România, timp de 45 de ani.
  • Constantin  Radovici
    Constantin Radovici A fost actor, regizor şi scenarist de film.

    Filmografie-actor:
    Detectiv si apaş (1915)
    Bastard (1913)    
    Dragoste de marinar (1913) 
    Spionul (1913)    
    Urgia cerească (1913)    
    Viorica (1913)
  • Constantin Tănase
    Constantin Tănase A fost un actor român de teatru, celebru cupletist, actor, scenarist și regizor film.
    Prima experiență profesională ca actor a fost în cadrul trupei de teatru de limba idiș condusă de Mordechai Segalescu.
    A absolvit Conservatorului de Artă Dramatică din București în 1905.
  • Constantin Sincu
    Constantin Sincu A fost un actor de film.
  • Constantin Lipovan
    Constantin Lipovan Actor de film cu o bogată activitate în anii' 60.

    Filmografie:
    Pădurea spânzuratilor (1965)
    Străinul (1964)
    Dincolo de brazi (1957)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie