site în construcție
  1. Nume actori începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • Aurel Barbelian
    Aurel Barbelian A fost un actor de teatru care joaca în primele filme realizate la noi.

    Filmografie:
    Iancu Jianu (1928)
    Iadeş (1927)
    Joffre la Mizil (Din viaţa lui Păcală) (1913)
    Independenta Romaniei (1912)
    Amor fatal (1911)
  • Aurel  Cioranu
    Aurel Cioranu A fost un actor român de teatru și film. 
    A absolvit în anul 1954 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București.
    A jucat pe scena Teatrului Bulandra în numeroase spectacole: "Melodie varşoviană" de Leonid Zorin, regia Ivan Helmer , "Viteazul" de Paul Anghel, regia Valeriu Moisescu şi Petre Popescu, "Puricele în ureche" de Georges Feydeau, regia Emil Mandric, "Ziariştii" de Alexandru Mirodan, regia Valeriu Moisescu , "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei, "Ivanov" de Anton Pavlovici Cehov, regia Ioan Taub , "Militarul fanfaron" de Titus Maccius Plautus, regia Ioan Taub, "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei.
  • Aurelia Sorescu
    Aurelia Sorescu A fost o actriță româncă de teatru și film.
    Filmografie:
    Emisia continuă (1985) 
    Bietul Ioanide (1980)  
    Sofer de mare viteza (1956)
    Si Ilie face sport (1955) 
    Alarma in munti (1955) 
    Nufarul rosu (1955) 
    Mitrea Cocor (1952)
  • Bebe Stănescu
    Bebe Stănescu A fost un actor de teatru și film.
    Filmografie:
    Amorurile unei prințese (1913)
    Dragoste la mănăstire (1914)
  • Bernd Aldor
    Bernd Aldor A fost un actor german de film.
    A jucat între 1913- 1932 cu precădere în filme mute.
    Filmografie:
    Visul lui Tănase (1932)
  • Bimbo  Mărculescu
    Bimbo Mărculescu A fost un actor de film.
    Filmografie:
    Chemarea dragostei (Rapsodia Română) (1932)
  • Boris  Ciornei
    Boris Ciornei A fost un actor de teatru și film.
    Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din București.
    Îndelugată activitate teatrală la Teatrul Mic din București.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie