site în construcție
  1. Nume actori începând cu litera:
  2. a
  3. b
  4. c
  5. d
  6. e
  7. f
  8. g
  9. h
  10. i
  11. j
  12. k
  13. l
  14. m
  15. n
  16. o
  17. p
  18. q
  19. r
  20. s
  21. t
  22. u
  23. v
  24. w
  25. x
  26. y
  27. z
  • George Oancea
    George Oancea Este un actor de teatru și film.
    A absolvit în 1954 cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București.
    Vocea lui George Oancea este foarte des utilizată pentru comentarii şi dublaje.
    Face roluri de planul doi în film.
  • Gheorghe  Storin
    Gheorghe Storin A fost un actor de teatru și film. Numele său real a fost Gh. Hagi Stoica.
    Profesor de artă dramatică (1947 - 1952) la Institutul de artă teatrală și cinematografică „I.L. Caragiale”.
    A studiat arta dramatică la Conservatorul din București cu C.I. Nottara.
    Are o carieră teatrală impresionantă, face parte din  Compania Alexandru Davila, din Compania Bulandra-Storin-Manolescu-Maximilian, joacă pe scena  Teatrul Național din București, şi la Teatrul Bulandra, pe scena Teatrului Maria Filotti, la Teatrul Nostru (condus de Dina Cocea) sau la Teatrul Savoy.


    Filmografie:
    Trenul fantomă (1933)
    Televiziune (1931)
    Pe valurile fericirii (1920)
    Amorurile unei prințese (1913)
  • Gheorghe  Timică
    Gheorghe Timică A fost un actor de teatru și film. Numele său real a fost Dumitru Georgescu.

    Filmografie:
    Bulevardul 'Fluieră Vântu' (1950)
    Odessa în flăcări (1942) 
    O noapte de pomină (1939)   
    Maiorul Mura (1927)    
    Fistic amorezat (1913)  
  • Gheorghe  Ciprian
    Gheorghe Ciprian A fost un actor de teatru şi film.
    Studii la Facultatea de litere şi Filozofie Bucureşti şi la Conservatorul de artă dramatică Bucureşti clasa lui Constantin Nottara.
  • Ghiță  Nicolescu Baterie
    Ghiță Nicolescu Baterie A fost un actor de teatru și film.
    Filmografie:
    Înșir'te mărgărite (1911)
  • Ghiță Popescu
    Ghiță Popescu A fost actor, regizor şi scenarist de film.

    Filmografie - actor:
    Năpasta (1928)
    Cioclul sau Napoleon (1927)
    Vitejii neamului (1926)
    Coana Sita a lui Nea Nae Parlagiul (1925)
    Legenda celor două cruci (1925)
    Manasse (1925)
    Păcat (1924)
    Independenţa României (1912)
  • Graziela Albini
    Graziela Albini A fost o actriță de teatru și film importantă a anilor '50- '60.
    Termină în anul 1950 Facultatea de Teatru din Timişoara.
    A jucat pe scena Teatrului de Stat din Timişoara, apoi la Teatrul Giuleşti şi Teatrul Bulandra din Bucureşti.
    În cinematografie joacă în opt filme rolul principal între anii '50- '60.
    A colaborat la zeci de emisiuni la „Radio Romania” şi la „TVR”.
    În 1969 emigrează în Germania iar după şase luni se stabileşte în Canada.
    Moare în Canada şi este  îmormântată la 25 august 2008, la Complexul funerar „Mont Royal”.
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie