site în construcție
  • Toma Caragiu

    Toma Caragiu

    Data nașterii: 21-08-1925
    Data decesului: 04-03-1997

    A fost unul dintre cei mai mari şi prolifici actori de teatru, TV și film.
    La vârsta de 24 de ani obține diploma de absolvire la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ în 1949,
    Se angajează la „Teatrul de Stat” din Constanța, si apoi la „Teatrului de Stat” din Ploiești unde va interpreta peste treizeci de roluri.
    Din 1953 vine în București şi joacă pe cele mai importante scene de teatru: Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional şi Teatrul de Comedie.
    Interpretează diverse roluri în treizeci şi opt de filme de lung metraj şi are numeroase apariţii la postul public de televiziune, TVR.

    „Eu nu am devenit actor, eu m-am născut actor!“-Toma Caragiu

    „Toma Caragiu a fost cu totul altceva. Din păcate, irepetabil“.-Dan Mihăescu

    Filmografie:
    Buzduganul cu trei peceți (1977)
    Gloria nu cântă (1977)
    Tufǎ de Veneția (1977)
    Marele singuratic (1977)
    Condiția Penelopei (voce) (1976)
    Serenada pentru etajul XII (1976)
    Premiera (1976)
    Operațiunea Monstrul (1976)
    Singurătatea florilor (1976)
    Mastodontul (1975)
    Nu filmăm să ne-amuzăm (1975)
    Actorul și sălbaticii (1975)
    Tatăl risipitor (1974)
    Trei scrisori secrete (1974)
    Proprietarii (1974)
    Dragostea începe vineri (1973)
    Ciprian Porumbescu (1973)
    Explozia (1972)
    Bariera (1972)
    Facerea lumii (1971)
    Brigada Diverse, la munte și la mare (1971)
    Brigada Diverse în alertă (1971)
    Săptămîna nebunilor (1971)
    Zestrea domniței Ralu (1971)
    Haiducii lui Șaptecai (1971)
    Brigada Diverse intră în acțiune (1970)
    K.O (1968)
    Răzbunarea haiducilor (1968)
    Răpirea fecioarelor (1968)
    Subteranul (1967)
    Șeful sectorului suflete (1967)
    Vremea zăpezilor (1966)
    Haiducii (1966)
    Procesul alb (1966)
    Cartierul veseliei (1965)
    Politică și delicatese (1963)
    Străzile au amintiri (1962)
    Poveste sentimentală (1962)
    Vară romantică  (1961)
    Nufărul roşu  (1955)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie