site în construcție
  • Fory  Etterle

    Fory Etterle

    Data nașterii: 24-05-1908
    Data decesului: 16-09-1983

    Cristofor Etterle, cunoscut și sub numele de Fory Etterle  a fost un actor român de origine elvețiană.
    Absolvent al Conservatorului de artă dramatică din București.
    A avut o remarcabilă și îndelungată activitate teatrală (Teatrul Municipal/Bulandra). Pe ecran a interpretat numeroase roluri de compoziție.

    Filmografie:
    O lebădă iarna (1983) 
    Pe malul stîng al Dunării albastre (1983)
    O scrisoare pierdută (spectacol TV, 1982)
    Muntele alb (1978)  
    Între oglinzi paralele (1978) 
    Trei zile și trei nopți (1976) 
     Hyperion (1975) 
    Un august în flăcări (1974) - serial TV
    Pistruiatul (1973) 
     Departe de Tipperary (1973) 
    Conspirația (1972)
    Astă seară dansăm în familie (1972)   
    Mihai Viteazul (1971)
    Pentru că se iubesc (1971)  
    Castelul condamnaților (1970)
    Moartea lui Joe Indianul (1968)
    Bătălia pentru Roma (1968) 
    Aventurile lui Tom Sawyer (1968) 
    Șeful sectorului suflete (1967)
    Dacii (1967) - dublaj de voce                    
    De trei ori București (1967) - episodul București
    Haiducii (1966)
    De-aș fi... Harap Alb (1965)
    Serbările galante (1965)
    Neamul Șoimăreștilor (1965)
    Runda 6 (1965)
    Străinul (1964)
    Tudor (1962)
    Lupeni '29 (1961)
    Celebrul 702 (1961)
    Porto-Franco (1961) Darclée (1960)
    Portretul unui necunoscut (1960)
    Soldați fără uniformă (1960)
    Răsare soarele (1954)
    Desfășurarea (1954)
    Pasărea furtunii (1957)
    Alarmă în munți (1955)
    Viața învinge (1951)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie