site în construcție
  • Şerban Ionescu

    Şerban Ionescu

    Data nașterii: 23-09-1950
    Data decesului: 21-11-2012

    A fost un actor de teatru și film.
    Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică clasa lui Amza Pelea. După terminarea facultăţii a fost repartizat la Teatrul din Petroşani, apoi a venit în București şi a jucat pe cele mai importante scene: la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon și Teatrul Național.
    Filmografie:
    Umilința (2011)
    Narcisa Sălbatică (serial TV, 2010)
    Pac! Ești mort (2009)
    Fetele marinarului (serial TV, 2008)
    Dincolo de America (2008)
    Anticamera (serial TV, 2008)
    Visuri otrăvite (2006)
    De ce eu? (2006)
    Happy End (2006)
    Păcală se întoarce (2006)
    Om sărac, om bogat (serial TV, 2006)
    Azucena - Îngerul de abanos (2005)
    Cuscrele (serial TV, 2005)
    „15” (2005)
    Sindromul Timișoara - Manipularea (2004)
    Maria (2003)
    Față în față (1999)
    Aerisirea (TV, 1998)
    Prea târziu (1996)
    Începutul adevărului (Oglinda) (1994)
    Cezara (1991)
    Lacrima cerului (1989)
    Mircea (1989)
    Martori dispăruți (1988)
    Pădureanca (1987)
    Pădurea (1986)
    Bătălia din umbră (1986)
    Marele premiu (1985)
    Furtună în Pacific (1985)
    Acasă (1984)
    Imposibila iubire (1983)
    Lumini și umbre: Partea II (TV, 1982)
    Lumini și umbre (TV, 1981)
    Capcana mercenarilor (1981)
    Burebista (1980)
    Ion: Blestemul pămîntului, blestemul iubirii (1978)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie