site în construcție
  • Emil Hossu

    Emil Hossu

    Data nașterii: 24-11-1941
    Data decesului: 25-01-2012

    A fost un actor de teatru și film.
    A jucat pe scena Teatrului Nottara din București. Are numeroase apariţii la televiziune și în teatrul radifonic.
    A jucat în patruzeci de filme, cele mai importante roluri le-a avut în Secretul lui Bachus (1984) și Sosesc păsările călătoare (1984).
    A fost căsătorit cu actrița Catrinel Dumitrescu.

    Filmografie:
    Fetele Marinarului (2009)
    Chiquititas (2007)
    Începutul adevărului (Oglinda) (1994)
    Une mère comme on n'en fait plus (1997)
    Straniul paradis (1995)
    Cel mai iubit dintre pamânteni (1993)
    Liceenii în alertă (1993)
    Balanța (1992)
    Harababura (1990)
    Un Studio în căutarea unei vedete (1988)
    Totul se plătește (1987)
    Secretul lui Nemesis (1987)
    Să-ți vorbesc despre mine (1987)
    Vară sentimentală (1986)
    Cale liberă (1986)
    Noi, cei din linia întâi (1985)
    Zbor periculos (1984)
    Eroii n-au vârstă (1984)
    Sosesc păsările călătoare (1984
    Secretul lui Bachus (1984)
    Cucerirea Angliei (1982)
    Convoiul (1981)
    Iată femeia pe care o iubesc (1981)
    Bună seara, Irina (1980)
    La răscrucea marilor furtuni (1980)
    Jachetele galbene (1979)
    Pentru patrie (1978)
    Avaria (1978)
    Muntele alb (1978)
    Totul pentru fotbal (1978)
    Iarna bobocilor (1977)
    Accident (1977)
    Regăsirea (1977)
    Toamna bobocilor (1975)
    Aventurile lui Babușcă (1973)
    Cîntecele mării (1971)
    Decolarea (1971)
    Simpaticul domn R (1969)
    La datorie (1968)
    Cerul începe la etajul III (1967)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie