site în construcție
  • Coca  Andronescu

    Coca Andronescu

    Data nașterii: 03-07-1932
    Data decesului: 05-08-1998

    A fost o actriță de teatru și film.
    Termină studiile de actorie la Institutul de Teatru din Cluj, promoţia 1953, apoi face parte din trupa Teatrului Naţional din Bucureşti.
    În anul 1962, joacă în miniserialul Tv de mare succes, Iubirea e un lucru foarte mare, unde formează memorabilul cuplu Tanța și Costel cu Octavian Cotescu.
    Are o bogată experienţă în teatru şi cinematografie dar cele mai cunoscute rămân rolurile din piesa de teatru TV „Hangiţa" (1983) sau din filmul „Cuibul de viespi", în regia lui Horea Popescu.

    Filmografie:
    Moartea unui artist (1989)
    În fiecare zi mi-e dor de tine (1988)
    Recital în grădina cu pitici (1987)
    Cuibul de viespi (1986)
    Masca de argint (1985)
    Mușchetarii în vacanță (1984)
    Hangița (teatru Tv) (1983)
    Cine iubește și lasă (1982)
    Alo, aterizează străbunica! (1981)
    Tren de plăcere (film Tv) (1979)
    Expresul de Buftea (1979)
    Tufă de Veneția (1977)
    Eu, tu, și... Ovidiu (1978)
    Serenadă pentru etajul XII (1976)
    Singurătatea florilor (1976)
    Comedie fantastică (1975)
    Așteptarea (1970)
    Zile de vară (1968)
    Balul de sâmbătă seara (1968)
    Șeful sectorului suflete (1967)
    Titanic vals (1964)
    Dragoste la zero grade (1964)
    Iubirea e un lucru foarte mare (serial TV) (1962)
    Post restant (1961)
    Bădăranii (1960)
    Nu vreau să mă însor (1960)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie