site în construcție
  • Andrei  Codarcea

    Andrei Codarcea

    Data nașterii: 05-08-1925
    Data decesului: 16-01-2003

    A fost un actor de teatru și film.
    Absolvent al Institutului de Artă Teatrală în 1950. A jucat pe scena Teatrului Mic din București.

    Filmografie:
    Miracolul (1987)
    Umbrele soarelui (1986)
    Bătălia din umbră (1985)
    Să mori rănit din dragoste de viață (1983)
    Vânătoare de vulpi (1980)
    Munții in flăcări (1980)
    Bietul Ioanide (1980)
    Profetul, aurul și ardelenii (1978)
    Pentru patrie  (1977)
    Accident (1976)
    Prin cenuşa imperiului (1976)
    Când trăiești mai adevărat (film TV, 1974)
    Dincolo de nisipuri (1974)
    Despre o anumită fericire (1973)
    Sfânta Tereza și diavolii (1972)
    Mihai Viteazul  (1970)
    Moartea căprioarei (1969)
    A fost prietenul meu (1961)
    Omul de lângă tine  (1960)
    Soldaţi fără uniformă (1960)
    Furtuna  (1960)
    A fost prietenul meu (1961)
    Mingea (1958)
    Avalanşa  (1958)
    După concurs (1955)
    Răsare soarele (1954)
    Nepoții gornistului (1953)
    Mitrea Cocor (1952)
    În sat la noi (1950)
Articole Toate articolele
Despre noi
Istoria Filmului Românesc este un proiect al Asociaţiei Kinofest.
Acest site este în acest moment in varianta beta, urmând a fi dezvoltat.
Pe site sunt şi articole audio, în prezent sunt  20, la IFR: 1897-1916 şi 1917-1930.

Manager proiect: Valentin Partenie